Derfor er jeg medlem

 

Jeg har været medlem af Zonta siden 2006, fordi jeg selv, takket være andre kvinders kamp for ligestilling, har kunnet gøre karriere inden for en mandsdomineret virksomhed som Forsvaret.
Jeg startede som nyudsprunget matematisk student min karriere i Forsvaret i 1975 som konstabelelev og gik godt 40 år senere på pension som oberst – Chef for Telegrafregimentet og Garnisonskommandant i Fredericia.

Min erhversmæssige karriere har således været i en mandsdomineret verden, så det var en forfriskende afveksling og meget berigende for mig, som medlem af Zonta Lillebælt at blive en del af et netværk af stærke og spændende kvinder på tværs af alder og erhverv. Jeg ønsker tillige at bidrage til kampen for ligestilling, især for de piger og kvinder, der ikke er så priviligerede, som vi er i vores del af verden. 

Jeg støtter helhjertet Zontas to overordnede formål: For det første at styrke kvinders status i hele verden – gennem oplysning og en lang række nationale og internationale projekter. For det andet at styrke Zonta medlemmerne gennem et internationalt netværk af kvinder fra forskellige erhverv.

Jeg er både glad for og stolt af at være med til at gøre en forskel for andre kvinder og piger, især i de dele af verden, hvor kvinder endnu ikke gives samme muligheder som mænd og må leve med undertrykkelse, tvangsægteskaber og prostitution. For bare at nævne et par af Zontas projekter, så er jeg er stolt at bidrage til Zontas internationale arbejde for at sikre kvinders og pigers rettigheder i 46 lande verden over, herunder en aktuel kampagne mod tvangsægteskaber. Jeg er også stolt af at bidrage til den danske Maternity Foundation, som gennem oplysning og uddannelse reducerer antallet af mødre og spædbørn, der dør i forbindelse med fødsler i tredje verdens lande.

Jeg er stolt af at være en Zontian. 

Susanne Bach Bager